Kto sú a ako to robia
Pražia ma v novej progresívnej pražiarni a Coffee Labe vo Veľkom Grobe, za pomoci moderných technológií. Coffee Lab slúži na vyhodnocovanie vzoriek zelenej kávy z celého sveta a pomáha vybrať len to najlepšie z aktuálnych zberov. Len asi 5 až 10% svetovej produkcie kávy môže byť označených ako specialty. Vyhodnocuje sa veľa parametrov: vlhkosť, hustota a tvrdosť, vodná aktivita, ale najmä senzorické vlastnosti kávy.
Pražiareň vlastnia Eva a Michal Maliarikovci. Michal je môj pražiar.
Eva sa stará o ekonomickú stránku, účtovníctvo a objednávky.
Pomáha aj Andrej. Má len 12, ale už vie pripraviť slušné espresso...
Michal je skúsený IT architekt, ktorý pracoval na mnohých veľkých IT projektoch, počas ktorých sa vypilo veľa, veľa kávy. Vždy túžil po lepšej a preto sa pred pár rokmi rozhodol pražiť svoju vlastnú kávu a neskôr postaviť pražiareň.
Tak tu som doma. Pražiareň v Veľkom Grobe: