
Recenzentom Blogu o káve Coffia „odpálila dekel“
Sme veľmi radi, že naša káva sa dostala aj do recenzie Blogu o káve. V konkurencii viacerých výborných slovenských pražiarní sa napokon aj presadil...
Čítaj viacV článku sa dozviete: Prečo konečne? Čo je to Casacara Ako chutí a ako sa pripravuje Prečo nie je jedno, z akej kávy pochádza Ktorá je podľa nás ...
Čítaj viacNa začiatok málinko chémie. Sľubujem, že extrémne málo, ale treba aby sme sa mohli baviť na úrovni. Zelené zrnko kávy obsahuje veľa celulózy. Celul...
Čítaj viacČlánkov v štýle Robusta vs Arabica je obrovské množstvo, ale málo z nich vystihne podstatu. Je to pre to, že robusta je pre veľa pražiarov a kávový...
Čítaj viacRozoznajú rôzne zloženie vody iba profíci? Čo spraviť, aby vám káva chutila tak ako v pražiarni. Jednoduché, ale aj zložitejšie prístupy na dokon...
Čítaj viacV tomto článku sa dozviete: Ktorá káva sa za najlepšiu neprávom označuje. Ktorá káva je naozaj najlepšia na svete. Ako takú kávu rozpoznať a čo ná...
Čítaj viacPri výberových a stále častejšie aj pri komoditných kávach sa stretávame s chuťovým profilom. Ide o popis vôní a chutí, ktoré by sme podľa pražiara...
Čítaj viacKávové čerešne sú typicky spracovávané troma základnými spôsobmi. Premývané spracovanie - Washed Naturálne spracovanie - Natural Honey spracovanie...
Čítaj viacGeisha je nepochybne najúžasnejšou a najoceňovanejšou odrodou kávy. Jej výrazná vôňa a intenzívna chuť, spolu s pretrvávajúcou dochuťou z nej urobi...
Čítaj viacTrpkosť v káve, tzv Astringency, je spôsobená zvyčajne tanínmi. Taníny poznáme napríklad z niektorých červených vín, kde spôsobia pocit, ako keby v...
Čítaj viacVolám sa Coffia a som výberová káva - specialty coffee. Dozviete sa: Prečo ma pražia na 3 stupne a aký je rozdiel v chuti. Na akú prípravu je vho...
Čítaj viacCOFFIA CAFE DOČASNE PRE OPATRENIA VLÁDY ZATVORENÁ Prihláste sa do nášho Newlettera na spodku stránky a dáme Vám vedieť, keď sa situácia zmení. Ot...
Čítaj viacMedzi alternatívne prípravy kávy patria aj filtrované metódy. Káva sa pomelie, nasype do filtra a zalieva. Pričom je dôležité urobiť to správne. Ne...
Čítaj viac